Resan

Resan går till Hakuba, Japan. Hakuba ligger strax utanför Nagano på huvudön, ungefär 2 timmar med tåg nordväst om Tokyo. Nagano är mest känt för Vinter-OS 1998, det var här Hermann Maier kraschade hårt två dagar innan han tog hem ett guld i Super-G. Skidsystemet som det är tänkt vi skall använda oss av heter Happo One och nyttjades för en del av OS-sporterna. Målet för resan är att få åka så mycket puder som möjligt, gärna i brant terräng. Resan är tre månader lång vilket innebär att vi kommer få ungefär 80-90 skiddagar.

Vi som skriver

David Clemensson, 24 år från Malmö. Kränger jeans på JC till vardags.

david_clemensson@hotmail.com

Alexander Thurban, 24 år från Malmö. Kodar program till mobiltelefoner på Sony Ericsson.

alexander@overthehills.se

Bakgrund

Vi har bägge gjort en skidsäsong tidigare. Året var 2006 och platsen Whistler, British Columbia. Vi har åkt skidor tillsammans sen sista året på högstadiet då vi åkte på vår första föräldrafria skidresa till Kelschau, Österrike.

Varför Japan?

Vi kände båda att Kanada var avklarat och att vi ville prova på någonting nytt. Europa har haft ett par dåliga snö-år så det kändes inte som ett vettigt alternativ. Efter att ha läst om de enorma snömängder Japan får varje år så kändes Japan som en frisk fläkt. Hakuba valdes p.g.a. de branta och relativt höga bergen som finns i närheten. Som en extra bonus får vi uppleva en helt annan kultur.

Namnet

Titeln är "lånad" från Led Zeppelin-låten med samma namn från Houses of the Holy (1973).

Alexander Thurban 2007