2008-02-22 Vilodagar

Våren verkar nu så smått leta sig fram till Hakuba. Under veckan som gått har vi haft fler dagar med sol än vad vi haft med snö och moln, och det har inte hänt tidigare under vår vistelse i Japan. De sista två dagarna har det dessutom varit riktigt varmt och snön börjar kännas lite vårig, sådär tung och blöt som den blir ibland. Vintern har dock inte gett upp än. Under morgondagen ska tydligen en stor storm med massor av snö dra in över de japanska alperna. Som oftast när det faller mycket snö så ska det även blåsa rätt rejält.

Slalomträning med armarna som insats.
(click on image for larger version)

Alexander har ofrivilligt fått sina första vilodagar nu. Efter en av de absolut bästa inbounds-puderdagarna någonsin i söndags tog all energi slut och febern kom som ett brev på posten. Efter att ha kämpat mot illamående och orkeslöshet hela veckan verkar konvalescensen äntligen vara på väg att ta slut.

.
(click on image for larger version)

David har efter att ha njutit av all solig skidåkning i veckan nu också tagit lite paus från skidåkningen. Imorse följde han med Micke till Tokyo för att under några dagar vila upp kropp och fötter. Han väntas återkomma antingen söndag eller måndag.

En snöig eldfestival.
(click on image for larger version)

För ett bra tag sedan fick vi ett önskemål i kommentarerna om lite filmmaterial. Videokameran vi tog med oss hit visade sig ha lite problem med bandmatningen så den har vi inte kunnat använda. Steffen har varit så snäll och lånat ut sin HDV-kamera till oss, så vi har nu börjat samla på oss lite material. Tyvärr har vi ännu inget som är värt att visa för omvärlden, men för att ändå tillgodose önskemålet lägger vi upp en liten sekvens från när Alexander, Micke och Steffen åker på ett pickup-flak till mataffären. Ladda ner här (3,6 mb).

En inte för imponerande bild på ett inte för imponerande hopp.
(click on image for larger version)

Kvällen innan Henrik åkte hem gick vi på Happo Ones egna Fire Festival. Micke mådde lite dåligt och valde att stanna hemma och ladda för skidåkningen istället. Happos festival skiljde sig rätt mycket gentemot den förra vi var på. Det här var mer ett modernt event med lotteri och en japansk McDonalds clown som gjorde gymnastik med publiken.

Vad är en eldfestival utan fyrverkerier?
(click on image for larger version)

Festivalen avslutades med en skid- och snowboarduppvisning där det bl.a. hoppades genom en brinnande ring. Hade vi inte besökt Nozawa Onsens eldfestival några veckor tidigare hade detta säkert varit roligare, men nu kändes det mest som ett jippo. Visserligen var det rätt intressant att se hur den japanska publiken gladeligen upprepade alla gymnastikrörelser som Ronald McDonald gjorde på scenen, det hade aldrig hänt i Sverige...

Häftigt snöfall ger glada miner.
(click on image for larger version)

Alexanders föräldrar har nu hittat fram till Hakuba. Eftersom det ska storma imorgon, väntar vi med skidpremiären till söndag.

/ Alexander (Dave hälsar säkert från Tokyo)

 

Comments

2008-02-28 11:10:19
Andre
Dam you guys! Still over there! You know how depressed you are going to be when you get back to your "normal" life! Looks like you are having fun.. Can't wait to get back there

2008-02-24 09:37:07
fam. Five
Hej Alexander! Hoppas krafterna återkommit efter febern. Vilka upplevelser ni har. Åk med "huvudet" och kom hem hel. Hälsa besökarna. ha det!

2008-02-23 16:48:13
Kristin
Hej hej alexander! Jaså då har du rummet för dig själv! Så skönt :D Passa på o njut, snart kommer Dave tillbaka o drar timmerstockar ;) Hehe, nej han snarkar kanske inte :) Ha det nu så bra med din mamma o pappa. Tänker på dig. Pusspuss

3 comments


Alexander Thurban 2007