2008-01-26 Mycket ny snö.

För ett par dagar sedan hörde nog hela Hakuba ett utrop som lät: "Snö, det ska snöa fram till lördag morgon!" Vädersidan som vi använder oss av förutspådde en massa ny snö. Och snöat har det gjort, tyvärr inte ända fram till imorse dock. Första natten kom det sextio nya centimetrar snö, dagen efter 20 centimeter, det får man vara nöjd med. Vi gick som vanligt, när det snöat, ner en halvtimme innan liften öppnar, men på grund av väldigt blåsiga förhållande kunde de inte köra gondolliften. Efter många om och men tog vi oss upp till mellanstationen, där det blåste så att man nästan inte kunde stå still. Vinden tilltog och vid tolv var nästan hela berget tömt igen. Vi var också en del av de som åkte hem tidigt. Innan dess hade vi fått några riktigt fina åk i helt enormt djup snö.

Speedy Gonzales fick David som smeknamn av en de australiensiska tjejerna efter detta åket.
(click on image for larger version)

I fredags var det samma morgonrutiner fast när vi kom till liften var där faktiskt en del folk som köade redan, ovanligt för att vara i Happo One. Vi var dock bland de första som kom upp och vilken dag sen... Solen tittade fram så småningom och det visade sig att detta skulle bli en av våra bästa dagar någonsin. Vi var tyvärr inte så ensamma som vi hade hoppats på och fick därmed skynda oss med de åken vi främst var sugna på att få ospårade. Och vad ska man säga mer än att det var himmelriket. Himmelriket!

Oki övar tills den dagen det blir tvåsiffriga "Ackar"
(click on image for larger version)

Några linjer sparade vi tills idag av flera olika anledningar, som tur var hade ingen annan heller åkt dem. Den generella regeln är att ju svårare och knepigare en linje ser ut att vara desto längre kan man spara den. Bilden ovan där Oki droppar och bilden nedan med David i en tight ränna är två linjer som vi hittills är ensamma om att åka och således kan spara till dag två efter snöfall. Nu är det mesta innanför systemet som är åkbart uppkört och det utanför har precis hunnit stabilisera sig vilket innebär ett par turande dagar framöver om vädret tillåter. Eftersom helgåkarna oftast håller sig inom systemet kommer vi högst sannolikt ha några fantastiska ensamma dagar framför oss.

Slutet på en av de rännor vi får ha för oss själva.
(click on image for larger version)

Någon gång vid klockan fyra imorse skulle det tydligen ha varit en jordbävning här i Hakuba. Ingen av oss vaknade, men den räknas ändå så nu har vi varit med om vår första jordbävning!

Idag bjöd, av ingen direkt anledning, värdfamiljen oss på en mycket delikat middag. Lite osäker till stavningen men för att minnas vad det heter så har vi hittat ett liknande ord på svenska som följer: ekonomi-acke. I själva verket låter det mer som okonomiaki. Vi diskuterade våra olika sätt att laga mat på. De äter flera som rätter på en massa olika tallrikar (massa disk), vi lagar stora portioner av diverse mat (mindre disk). De tyckte vårt sätt verkade lättare, vi tyckte deras lät godare. Kanske kan lära av varandra och mötas någonstans på mitten så småningom...

Visst är bakgrunden fin?
(click on image for larger version)

 

/David och Alexander

 

Comments

2008-01-30 12:00:03
Levis Kungen
Det här har räddar min dag....helt fantastiskt....mer bilder

2008-01-28 22:14:11
Kristin
Hej! Nu har jag också sett en massa snö!! Behövde inte alls åka lika långt som ni ;) Har haft en helmysig helg i Umeå, dock ingen skidåkning :P Får se om jag kan få fixat sladd så jag kan tanka över bilderna från kameran, så kan jag ju bifoga ett par i ett mail. Må så gott killar! Saknar dig Alexander. Puss o kram

2008-01-27 13:16:29
Lars
Hej på er! Vi följer era äventyr och tycker att det verkar vara fantastisk skidåkning. Kul att det nu kom en del nysnö också. Här är strålande sol idag fast blåsigt som det varit de senaste dagarna. Kramar från fabror Lars och Agneta

2008-01-26 23:09:49
Pelle, Anders, Daniel, Laya, Berra, Rosie, GÃ
Man kan inte låta bli att bli lite avundsjuk när man ser era härliga bilder i snölandskapet samt ert umgänge med sköna japaner. Från Västervång hälsar alla ovanstående!

4 comments


Alexander Thurban 2007