2008-01-31 Uppvärmningsmånaden över, nu blickar vi framåt.

Nu är ganska exakt en tredjedel av vår resa avklarad. Vi har redan hunnit med mycket, men hoppas på att kunna höja oss en nivå nu och hinna mer ännu mer de två månader vi har kvar. De sista dagarna i januari har varit riktigt bra, vi hade två dagar utan nederbörd där vi passade på att tura så mycket som möjligt. Tyvärr fick vi inte med oss så många bilder från dessa dagar då stora kameran stannade hemma på rummet. P.g.a. diverse skador fick vi, efter våra turdagar, ta oss en halv vilodag. David var tvungen att bredda sina pjäxor för att få plats med sina växande trollfötter och Alexander hade lite huvudvärk från ett något misslyckat insteg till en ränna.

Sannolikheten för liftkö en vardag är obefintlig.
(click on image for larger version)

Nu har snön åter kommit till Hakuba. Vi har två dagar med puder bakom oss och tittar vi på väderrapporten verkar vi ha flertalet framför oss. För varje dag som går så hittar vi fler ställen att åka på och konkurrensen här om lössnön är löjligt låg. De senaste dagarna har vi upptäckt mycket ny trädskidåkning. Åkning som passar perfekt de dagar det är dålig sikt, vilket det ofta är när det snöar.

Eftersom det är riktigt kallt i köket så tinar vi vårat kött på rummet framför vårt element.
(click on image for larger version)

När vi var i Whistler så fanns det namn på alla tänkbara linjer. Så när någon sa ska vi åka Phil's Chute så visste man direkt vad som menades. Några sådana namn har vi inte hittat här, och hade vi hittat dem hade de säkerligen varit svåra japanska namn. Därför har vi börjat hitta på egna namn så vi lättare kan diskutera var vi ska åka. Som ett exempel har vi rännorna på bilden här under.

Den vänstra rännan med spår kallas "Voltaren" eftersom Oki gled på blankisen i insteget och voltade ner en 100 meter. Den högra med spår i kallar vi "Inte från toppen" eftersom David inte lyckades hitta ett fritt insteg utan var tvungen att skråa in från sidan halvvägs ner.
(click on image for larger version)

Snart får vi vårt första besök här i Japan. Den 9:e februari kommer Henke och Micke hit. De kommer stanna i två veckor och förhoppningsvis kommer det vara riktigt bra förhållande när de kommer hit. Lagom till att Henke och Micke lämnar oss så kommer Alexanders föräldrar på besök. Så hela februari är i princip helt uppbokat med gäster.

Ibland är det snorkeldjupt bland träden i Happo One.
(click on image for larger version)

Nu har vi inte mer att berätta denna månad. Nästa månad tar vi nya tag och kommer med fler uppdateringar med förhoppningsvis många fina bilder. Alla bilder från januari har vi samlat på ett ställe. Ni hittar dem här.

Oki begrundar att en av tre månader redan har gått.
(click on image for larger version)

/ Oki och Speedy G

 

Comments

2008-02-03 21:49:03
Hanna
Jag håller med, vilka fantastiska bilder! Men ni skrämmer väl inte djuren i backen?? Tyckte stackaren såg rätt rädd ut.. Har haft en härlig dag här hemma med lång standpromenad på stranden i det fina vädret, du kan ju gissa vem som slängde sig ut bland vågorna i havet, inte var det jag i alla fall! Nu följer en tentavecka, inte alls lockande! Ha det fortsatt bra och njut ordentligt! Saknar dig så mycket Dave som vanligt! PUSS

2008-02-03 20:14:50
Yvonne
Hej killar, tycker ni är underbara som delar med er av era upplevelser på det här sättet! Otroligt fina bilder! Kram Yvonne P S Ta fortsatt väl hand om er!!!

2008-02-03 18:03:56
Ulf
Vilket superbt bildspel, fantastiskt, tack så mycket.

2008-02-01 12:29:32
Gösta
Nya fina bilder! Nya intressanta texter! Fortsatt bra. Nu är det konkurrens. Daniel och jag åker till Stanton imorgon för att finslipa formen. Vi kommer inte frivilligt att åka på det sättet ni väljer. Ibland blir det ofrivilligt och då får vi ta hand om den situationen. Vi tänkte inte lägga upp nån hemsida. Men ni är välkomna hem till Västervång för att se våra bilder. Där får ni dessutom tillhörande text - live. Det lär vara 2,5 m snö i Stanton. Om det stämmer kommer vi att klara ut imorgon. Viel Gruss.

2008-02-01 08:33:59
Ulf
Voltaren! Fyndigt! Hjärtat ständigt i halsgropen nu! Take care!

2008-02-01 00:02:59
Kristin
Äntligen har en månad gått!! Fast det är kanske inte ni så glada över förstås :) Men det struntar jag i, jag tycker du kan komma hem imorgon Alexander :) Klockan är midnatt här nu och jag har läst en massa om transfett till vårt seminarie imorgon. Kommer säkert drömma om en massa jättebakelser och jättepommes som vill äta upp mig :) Åk försiktigt, ni är säkert i full gång i backen vid detta laget! Puss o kram!

2008-01-31 20:03:43
Hanna
Jag vill också vara en av besökarna men får nöja mig att sitta vid datorn och drömma mig iväg istället. Här hemma är det konstant storm, trist. Det börjar även kännas att man inte haft sol på X antal månader, är trött hela tiden och hade nog kunnat sova 20 timmar/dygn. Saknar dig så mycket Dave, det är tomt utan dig!

2008-01-31 10:02:35
Levis Kungen
Ja du David, nu har jag snart kund och kollektionen är bättre än någonsin men du verkar inte längta hem!!!Du vet att Levi Strauss var en jävel på skidor va??

8 comments


Alexander Thurban 2007