2008-03-15 White day

Som vi skrev om den 16:e februari så är den japanska traditionen på Valentines day att tjejerna ger killarna choklad. Vad vi inte nämnde var att en månad senare infaller White Day, då killarna ska ge choklad eller godis tillbaka. Så igår var det då dags för denna tradition. Systrarna Sasagawa fick varsin chokladask, Kyoko som verkar gå på en evig diet och inte äter sötsaker fick istället favoritpålägget "Honey butter" och lite musik. Två blandskivor, Best of Lisa Ekdahl, Robyn - Robyn och Daft Punk - Alive. Det verkade uppskattat.

Okonomiyakitillverkning (ett ord för SAOL?).
(click on image for larger version)

På kvällen gjorde vi tillsammans med Kyoko Okonomiyaki, rätten vi blev bjudna på av familjen i januari. Det ser ut ungefär som rösti men huvudingrediensen är kål. Tidigare på dagen hade vi besökt Matsumoto Castle, som ligger ungefär 1,5 h med bil från Hakuba. Borgen är ungefär 400 år gammal och väldigt känd i Japan. På hemmaplan regnade det, så vi missade ingen skidåkning.

Matsumoto Caste en mulen dag.
(click on image for larger version)

Dagen innan White Day passade vi på att prova backcountrymöjligheterna i grannsystemet Hakuba 47/Hakuba Goryu. Istället för att köpa ett dagskort köpte vi enkelkort till varje lift. Runt 100 kr kostar det att ta sig till toppen på det sättet. Vi har tidigare hört att Ski Patrol i Hakuba 47 är riktigt hårda, hatar offpiståkning och gärna tar ens liftkort. Detta märkte vi dock inget av, istället blev vi hindrade av ett japanskt filmteam som höll på att spela in en rulle på toppen av liftsystemet. Vi fick vänta ungefär 20 minuter innan vi tilläts fortsatta. Som plåster på såren fick vi rikligt med kakor och japanskt the.

Speedy G plockar av stighudarna från skidorna.
(click on image for larger version)

När man lämnar toppliften i 47/Goryu så går man längs en kam, där man kan droppa in både söderut och norrut. Åt söder så landar man i Goryu och åt norr så landar man i Hakuba 47. Eftersom vi skulle ta bussen tillbaka från Hakuba 47 var det naturligt att ta en norrsida. Sydsidorna är dessutom väldigt farliga så här sent på säsongen p.g.a. all sol de får.

Oki på väg ner för en norrsida i Hakuba 47.
(click on image for larger version)

Vår plan var att gå upp tills vi hittade ett par spår ner på en norrsida som vi kunde följa. Efter att ha gått i 45 minuter utan att ha sett ett enda spår bestämde vi oss för att köra en ravin ner som var helt orörd. Första halvan var riktigt bra, snön var kall och fin trots värmeböljan som dragit över oss de senaste dagarna.

David i en av oändligt många pudersvängar den här säsongen.
(click on image for larger version)

När vi kom ner i dalen väntade en lång transportsträcka tillbaka till Hakuba 47, mycket längre än de vi är vana vid i Happos backcountry. Och inte slapp vi vattendragen heller...

Det är varmt i luften nu här i Japan, fast vattnet är fortfarande kallt..
(click on image for larger version)

Eftersom det regnade igår tog vi det lugnt med backcountryåkningen idag. Tog oss upp tidigt på berget, åkte lite piståkningen, satte oss sedan utanför McDonalds med varsin McFlurry och njöt av solen. Veckan som kommer verkar bli solig och utan nederbörd, imorgon ska det tydligen blåsa lite men vi hoppas på att kunna göra 1-2 småturer ändå. Senare i veckan har vi planerat lite större saker om vädret håller..

Möjigheterna till liftnära backcountry är enorma.
(click on image for larger version)

/ Alexander och David

 

Comments

2008-03-16 15:51:36
Mormor Lotte
Äntligen har jag fått se hur du har det Alexander. Det ser härligt ut och mor o far har berätta hur bra du har det. Glad Påsk och ha det bra.

2008-03-16 09:27:35
Agneta och Lars
Det är roligt att se och läsa hur mycket kul och spännande upplevelser ni är med om. Det är verkligen fantastiska bilder ni bjuder på. Kramar från oss i Skabersjö

2008-03-15 23:11:08
/Ulf
21:a uppdateringen sen ni kom till Japan. Ett strongt arbete som betyder mycket för oss här hemma. Ekonomiacken ser väldigt god ut.

3 comments


Alexander Thurban 2007