2008-03-20 Svenskarna bjuder till fest

Senaste stora snöfallet här i Hakuba var i början av Mars, men vi har fortfarande bra åkning. Om det beror på att ny snö blåser in eller helt enkelt att ingen åker upp snön vet vi inte, men bra är det i alla fall. För två dagar sedan hade vi ännu en härlig dag då vi gick på tur. Efter att ha gått i 40 minuter såg vi att en stor ränna var helt orörd och att där vi var just nu var en perfekt position att fotografera ifrån.

Skidsystemet Happo One. Dalstation 760 m, toppstation 1831 m.
(click on image for larger version)

Efter lite velande fram och tillbaka bestämde vi att David skulle åka och Alexander skulle fotografera. David fortsatte att knata uppåt och Alexander lät tröjan falla och solade överkropp i väntan på att David skulle nå insteget.

Ensam vandring mot insteget.
(click on image for larger version)

30 minuter senare var det dags. David drog på som aldrig förr och vi fick några fina bilder när David lägger stora svängar nerför den orörda rännan. Efter rännan hade vi fortfarande ca 800-900 fallhöjdsmetrar kvar så kameran åkte upp vid några tillfällen till så även Alexander fastnade på någon bild.

Sån här åkning är värd lite slit.
(click on image for larger version)

Nere i dalen måste vi traversera en bit under branta sydsidor, detta är inte alls kul eftersom all snö är på väg att släppa från sydsidorna. Så taktiken är att göra det så tidigt på dagen som möjligt och så snabbt som möjligt.

Även Oki fastnade på en bild.
(click on image for larger version)

Väl förbi den exponerade delen av traversen kunde vi inte motstå frestelsen att stanna och sola. En timme senare var vi bägge lite väl röda på ryggen.

Sommarvärme i de japanska alperna.
(click on image for larger version)

Vi har blivit bjudna på mat så många gånger här att vi kände att det var dags att bjuda tillbaks. Och vad är bättre att bjuda japaner på än sushi? Fisk och diverse grönsaker inhandlades. Att göra sushi till elva personer tar lite tid, men till slut var vi klara och festen kunde börja.

Takuya iförd pannlampan vi lånade till vår nattutflykt.
(click on image for larger version)

Japanerna var imponerade av våra skills och åt rejält av maten. Efter maten bjöd familjen på lite japansk starksprit gjord på ris och potatis. De visade även två fyrtio år gamla skidfilmer där deras far var med. Klart intressant att se folk åka på ungefär samma ställen som vi gör nu.

Stark japansk dricka, ej saké.
(click on image for larger version)

Idag har det varit busväder här i Japan. Solen gömmer sig någonstans långt borta, istället har vi moln, snö och regn. Efter en sovmorgon tog vi oss upp på berget mest för att kolla förhållandena och det verkar ha kommit en del ny snö, om än väldigt blöt sådan. Kan bli några bra dagar innan vi lämnar Hakuba, om bara solen letar sig fram igen...

/ Alexander och David

 

Comments

2008-03-22 10:46:06
Mats och Lena
Glad påsk! Nu har vi fått ta del av era fantastiska bilder. Vissa bilder kniper till lite extra i magen. Ha det fortsatt bra. Vi ser mycket fram emot att träffa dig igen. Varma hälsningar från Gislövs läge

2008-03-21 10:23:40
yvonne
Glad Påsk killar! Håller som bäst på med förberedelser inför påsk och gäster. Vädergubbarna varnar för oväder. Just nu regnar det bara. Hoppas ni får ytterligare några härliga dagar i Hakuba innan ni startar er hemresa. Ses snart! Kramar från oss på Västervång

2008-03-20 19:03:14
Emmy
hej babe! Jag, mamma o pappa sitter i svenska fjällen och tittar på era underbara bilder, lite skillnad från backen utanför vårt fönster. Vi hade gärna provat på extrem åkning om det hade funnits möjlighet.. Vi ses snart, vilket ska bli underbart. Kicki o putte hälsar så gott Puss på dig

2008-03-20 15:13:47
Erre
Tja! Man blir lite lätt avundsjuk på er :) Lev väl! /erre

4 comments


Alexander Thurban 2007