2008-03-27 Vi överlevde skidåkning, nu återstår bara Tokyo.

Då var det slut på skidåkningen för den här resan. Mellan 70 och 80 skiddagar blev det till slut. Lite färre än vad vi räknat med och hoppats på, men ibland säger kroppen ifrån och då får man lyssna. Imorgon tar vi första bussen till Tokyo. Den lämnar Hakuba vid 7 på morgonen så strax innan lunch når vi huvudstaden. Där ska vi sedan stanna till måndag morgon då planet lyfter mot Europa. Runt nio är vi nog hemma i Sverige på måndag kvällen.

Som ni såg i förra uppdateringen fick vi se massor av apor. Nu har vi även hunnit läsa på lite om dem så nu kan vi berätta lite om resan i korthet. Aporna, av arten makaker, är helt vilda och på vintern gillar de att värma sig i de varma källorna. Det är därför det är så lätt att se dem fast de inte lever i fångenskap.

Från Hakuba tar det ungefär två timmar med bil till apparken, när man ställt bilen får man gå i ungefär 30 minuter uppför en liten skogsstig. När vi gick där så ösregnade det...

Emiko i regnet på väg mot snöaporna.
(click on image for larger version)

På vägen hem från aporna stannade vi först i Nagano för att titta på Zenkō-ji-templet. Det är ett buddhisttempel från 600-talet och räknas som huvudattraktionen i Nagano.

Zenkō-ji.
(click on image for larger version)

När templet var avklarat var klockan rätt mycket och vi hade fortfarande en timmes bilfärd hem till Hakuba. För att slippa uthärda bilresan på tomma magar stannade vi vid en sushirestaurang. Restaurangen var inte riktigt likt det vi har hemma när vi äter sushi. Istället för traditionell beställning vid disk eller med hjälp av kypare fanns här rullande band som gick förbi alla borden. På dessa rullande band fanns det sushi i alla dess former. Varje tallrik innehöll en till två sushibitar beroende på storlek. Såg man något man gillade var det bara att plocka tallriken från bandet. När man var färdig så betalade man efter hur många tallrikar man hade på bordet. Varje tallrik kostade 100 yen vilket innebar att en bit nigiri kostade ungefär 3 kronor. När David var klar hade han avverkat ungefär 20 tallrikar. Då kom överraskningen att familjen bjöd på sushikalaset.

Ont i foten och sliten, men turandet fortsätter.
(click on image for larger version)

De sista tre skiddagarna blev inte tre, dag 1 blev det tur som vanligt men igår så regnade det och Acke kände sig lite halvkrasslig så vi bestämde oss för att satsa allt krut på idag.

Acke lägger en sväng för kameran.
(click on image for larger version)

Dagen idag blev dock inte riktigt som vi tänkt oss. Vår sista dag i Whistler så åkte vi upp på vars en av Davids skidor (Acke hade brutit loss bindningen från en av sina skidor dagen innan). Tog oss till democentret på berget, lånade deras största skidor, bad dem skruva bindningarna i botten och sen åkte vi två av de värsta åken på Whistler Mountain som vi inte åkt tidigare. Efter det åkte vi kortsväng ner på en skida. En perfekt avslutning.

Sista åkbilden!
(click on image for larger version)

Självklart hade vi tänkt oss någon liknande avslutning på vår Japanresa, men riktigt så blev det inte. Väderprognosen hade lite svårt att bestämma sig vad vi skulle få för väder, men när idag äntligen kom så låg ett tjockt lager moln över Happo One. Vi satte 09.30 som sista tid för oss att bege oss utanför systemet med tanke på lavinsäkerhet och hinna med allt administrativt efter skidåkningen. Tyvärr så hade de inte öppnat toppliften vid halv tio så de sista åken i Japan fick bli ett par isiga piståk.

Men nu är det dags för Tokyo! Antagligen gör vi en uppdatering från Tokyo, annars gör vi en sista när vi väl kommit hem till lilla Svedala.

/ Speedy G och Oki

 

 

Comments

2008-03-31 11:23:10
Hanna
Välkomna hem!!!

2008-03-30 21:27:45
fam. Five
Välkomna hem! Det har varit roligt att följa er skidturne. Jättehärlig underhållning i vår lilla vardag.

2008-03-29 20:06:56
Mona
Tack för alla fina bilder och berättelser om era upplevelsersom ni bjudit på. Önskar er en riktigt trevlig hemresa.

2008-03-29 16:51:34
Emmy
Hej på er! kanske sista gången jag skriver här, kan dock inte säga att jag skrivit förmycket här =) Vilka underbart söta apor, skulle jag vilja ha som husdjur juh. Ska bli kul o se dig snart Dave. Du e uppbokat på torsdagskväll mellan 19-21. Då har vi bokat in en 2h bastu time med lite öl hos mig. Du är inbokat på det, så kom i tid! See you soon baby. Många kramar

2008-03-27 11:56:47
Kristin
Ja det är ju inte utan att man är lite sentimental nu när det inte blir fler uppdateringar... Om det nu inte hinns med en ifrån tokyo. Men den känslan lär väl hålla i sig till... ja, fredag nästa vecka :D Å då kan jag garantera att jag inte kommer tänka på nåt annat än att du är hos mig honeybun! :) Välkomna hem! Å välkommen upp! Många pussar!

2008-03-27 11:53:56
Christer
Tack för alla fantastiska bilder och intressant och underhållande text - det har varit en höjdpunkt att få ta del av! Tack oxå för vykort. Hoppas att ni nu får trevligt i Tokyo och välkomna hem sedan.

2008-03-27 08:14:15
Gösta
Vi skall vi syssla med nu? Inga nyheter från Japan. Det har ju blivit en del av livet att gå in på er sida och kolla på fina bilder och läsa om era äventyr. Får väl gå över till Sydsvenskan istället. Tack för fin underhållning och välkomna hem!!

7 comments


Alexander Thurban 2007
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /customers/b/3/f/overthehills.se/httpd.www/news/mar/26.php:188 Stack trace: #0 {main} thrown in /customers/b/3/f/overthehills.se/httpd.www/news/mar/26.php on line 188