2008-02-08 Skiddagar i rad: 36

Nu har det gått ett bra tag sedan senaste "riktiga" uppdateringen så vi kände att det var dags att skriva lite om vad som hänt sent sist. Alexander körde sönder sin ena bindning i ett piståk för en vecka sedan. Skandal att en DIN16-bindning går sönder av ett vanligt piståk. Som tur var bestämde sig David för att lära sig åka telemark så Alexander har kört Davids skidor i en vecka. Idag har en ersättningsbindning anlänt till Hakuba så snart är allt frid och fröjd igen. Även David har haft lite problem med utrustningen. Ena skidan har börjat spricka baktill, men Völkl har gått med på att byta ut den gratis och detta kommer att ske ikväll.

David tar sig nu ner för det mesta med sina hyrda telemarksskidor. Han åker redan ifrån vår värdinna som konverterade till lös häl för någon säsong sedan. Storasystern Yukiko, som har varit med i den japanska skidfilmen Heel Free 2, rår han dock inte på. David har även hunnit med ett besök på en onsen, som är en varm källa som man badar i för att må bra.

Telemarkskungen.
(click on image for larger version)

Vädret den senaste veckan har varit lite blandat. Det har snöat flera dagar, men oftast inte tillräckligt mycket för att fylla igen alla gamla spår. Stabiliteten på snön utanför systemet har inte varit tillräckligt bra för att tillåta någon backcountry-tur. Som tur är har vi hittat ett skogsparti som vi nästan är ensamma om att spåra upp. Detta har gjort att vi ändå har åkt lössnö flertalet dagar. David har för det mesta hållit sig i pisten med sina extremt smala telemarksskidor men tog sig faktiskt ned för en linje som vi kallar vattenfallet. En linje som inte är helt trivial ens på alpinskidor.

Oki sätter för en gång skull en landning efter ett dropp. David blev så sugen på alpinskidåkning efter detta så dagen efter lämnades telemarksskidorna hemma. Foto: Steffen.
(click on image for larger version)

Dagen då David lämnade telemarksskidorna hemma och gick tillbaka till alpin lekte vi "alla kameror på David". David stod för all fin åkning och Oki och Steffen fotograferade från två olika vinklar. Alla bildidéer vi hade blev inte så lyckade men vi fick i alla fall några bra bilder med oss hem den dagen. Eftersom det var ett par dagar efter snöfall var tillgången på lössnö ganska så begränsad men med den lokalkännedom vi skaffat oss under den gångna månaden kunde vi hitta diverse orörda linjer i skogen.

Man gör bäst i att avsluta sitt skogsåk med stil.
(click on image for larger version)

Tydligen är det nu kinesiskt nyår, för oss innebär det att skidsystemet kommer vara ännu mer överbefolkat än det brukar vara på en helg. Så nu sitter vi och ber för fint väder så vi kan dra många fina backcountry-turer långt ifrån massorna. Lördagsprognosen ser rätt dyster ut, vår japanske Pohlman förutspår moln hela dagen. Har vi tur ligger dessa högt så vi ändå har sikt. På söndag kan solen möjligtvis titta fram.

Med en vidvinkel på kameran kan man ha mycket kul.
(click on image for larger version)

Natten mellan lördag och söndag kommer förhoppningsvis våra första gäster fram till Hakuba. Så med lite tur så får Henke och Micke njuta av en backcountry-tur redan första skiddagen. De stannar i två veckor och vi hoppas på fint väder så vi hinner med mycket skidåkning tillsammans och lite skidbilder med nya modeller.

Och Hanna, vi skrämmer inte djuren, snarare tvärtom. När David såg vår kompis skrek han "Acke, jag såg precis en varg springa förbi!"

/ Oki och Speedy G

 

Comments

2008-02-11 21:10:55
family five
Hej! vi är precis hemkomna från premiär turen i Lindvallen. En kusin är redan ute ilössnö och skog och kör. Kanske har era bilder inspirerat. Visst5 är det härligt med snö!!! Ha det och njut!!

2008-02-10 12:50:34
Pia
Det ser fantastiskt härligt ut. Vad heter det jobbet? Söker de nya medarbetare? Själv ska jag åka i Duved-Åre under påsken, är det en merit? Jag önskar er en fortsatt trevlig upplevelse i Japan.

2008-02-09 22:56:11
Josefin & Pelle
Hej Acke! (Och David). Kul att ni fixat era skidor. Vi har varit på backcountry-tur på Romeleåsen idag. Dock ingen snö på denna glaciär, bara lera. // Josefin & Pelle

2008-02-09 04:35:57
overthehills bildbehandlingsteam
Steffen gick en ond bråd död till mötes i photoshop... // Bildbehandlingsteamet på overthehills.se

2008-02-08 23:30:02
Kristin
Var e Steffan?? Lr han hade kanske inte kommit upp på muren än här? Tyckte bilden liknade den jag fick :) Men nej, de var nog en annan nu när jag tänker efter :) Jaja, har varit en påfrestande dag... Har bla varit på IKEA o legat i en massa sängar! Mer påfrestande än de låter faktiskt ;) men emellanåt e de ju ganska soft förstås. Känner sig urdum när man ligger där o vänder på sig hit o dit bara... Men vad gör man inte för o få en ny bra säng! Jag hoppas den blir bra iaf, du får ge ett utlåtande sen :P Ha nu så kul med era gäster! Pusspusspuss

5 comments


Alexander Thurban 2007