2008-03-06 Riesenslalom

De senaste uppdateringarna har enbart handlat om bildspel så för att bryta mönstret kommer här en lite mer traditionell uppdatering. Mars har börjat bra. Natten till den 1:e föll 60 cm ny snö, det var första gången på hela säsongen vi kände att 111 mm i midja var för lite. Hela första dagen tillbringades i skogen där vi åkte helt sinnessjukt djup snö hela dagen. Som så ofta här i Hakuba fick vi ha snön nästan för oss själva.

David tillfälligt uppe vid ytan för att ta ett nytt andetag.
(click on image for larger version)

Ungefär i samma veva träffade vi två killar och en tjej från Norge som var här på veckosemester. Vi passade på att visa lite av berget och sen på kvällen gick vi ut och tog några öl och en bit mat.

En norrman på väg ner.
(click on image for larger version)

Efter stordumpet i helgen har det varit lite snöfattigt några dagar, men solen har visat sig lite då och då så vi har kunnat åka flertal turer backcountry. Två gånger har vi dessutom fått skjuts tillbaka så vi sluppit gå.

Trevliga norrmän sittandes på golv.
(click on image for larger version)

I dessa bråda dagar i mars har det även hunnits med att tävla, dock inte i friåkning som kanske hade passat oss bättre, utan en blandning mellan storslalom och Super G. Från rum nummer 207 var det bara en åkare som ställde upp. Från hela Maison de Sasagawa var det två åkare, David och Yoko. Efter att ha tagit sig upp på berget tidig morgon för inspektion av åket började fler och fler ta av sig till väldigt slimmade dräkter och det kändes som vi och de spelade i olika ligor... Men skoj var det och vi har redan satt upp mål inför nästa år då alla systrarna Sasagawa ska ställa upp.

Från puder till pist.
(click on image for larger version)

På kvällen efter racet, det vill säga ikväll, bjöd Maison de Sasagawa upp till fest. Någon variant av sushi, små fiskar med huvudena kvar och en massa annat smått och gott bjöds det på. Som vanligt en mycket trevlig tillställning, då till och med knattarna höll sig relativt lugna. Nu väntas ännu några dagar med sol och turande. Förhoppningsvis kan vi ta oss lite längre bort. Vi har fått några backcountrytips av den äldsta systern Yukiko som vi ska försöka utnyttja de kommande dagarna.

Tight japan visar hur det ska gå till.
(click on image for larger version)

När David var ute och inspekterade portar och svängar så lade Oki upp en tråd på snowjapan.com om våra två månader i Hakuba. Vi fick några glädjande kommentarer på dessa bilder...

http://www.snowjapanforums.com/ubbthreads.php/ubb/showflat/Number/262356/fpart/1

Vi hoppas på fler sådana här dagar.
(click on image for larger version)

 

Davids första Photoshop-projekt.
(click on image for larger version)

/ David och Alexander

 

Comments

2008-03-09 11:15:35
Gösta
Tror att det var den yviga klädseln som tog ett par sekunder. Kul att läsa kommentarerna på snowjapanforums.com. Bilderna kan kanske bli en handelsvara. Uppdateringen är bra - som vanligt. Vi väntar på nästa......

2008-03-09 11:09:51
Linse & Tina
Alla har sagt det innan, men det måste sägas igen: GRYMT BRA BILDER!!! Ni har ju en egen fan-club!!! Snart åker vi till Kanada och USA. Blir tyvärr bara en skiddag i Whistler. Kommer hem dagen innan er tror jag (30 mars). När vi och ni vilat ut får vi ta och hitta på något Acke. Ha det gott /Linse & Tina

2 comments


Alexander Thurban 2007