2008-03-17 Soluppgång?

Klockan är 01.30 och vi vaknar till de första tonerna i Bob Dylans When the Ship Comes In. Anledningen till detta tidiga uppvaknande är att förhoppningsvis få lite schyssta bilder i soluppgången. Soluppgång bevittnas bäst uppe från bergen och eftersom inga liftar går tillräckligt tidigt är det manuellt arbete som gäller. Solen går, efter Yokos utsago, upp runt sex här i Hakuba. Tiden att gå upp de dryga tusen höjdmetrarna till toppliften beräknas till dryga 3 timmar. Så 01.30 verkade lagom om man skulle hinna få i sig lite frukost också. Väderprognosen dagen innan såg lovande ut, sol med enstaka moln.

Vår väg när vi provade på backcountryn som Hakuba 47 hade att erbjuda.
(click on image for larger version)

En timme efter Dylan står vi klara vid gondolstationen. Yukiko har lånat ut sin pannlampa till oss så vi har lite ljus med oss hela tiden. Så glada i hågen börjar vi knata uppåt. Efter tio minuter åker fodret ur jackan, svetten har redan börjat rinna av oss.

Lite uppvärmning dagen innan.
(click on image for larger version)

Efter en och en halv timme har vi kommit drygt halvvägs, vi är nu vid toppstationen för gondolen. Kvar upp till toppen har vi nu två stolliftar, men innan vi tar oss an dem så tar vi en kort matpaus. Både Yoko och Kyoko har gett oss kakor att ha med. Bortsett från att vi ett tag blev tvungna att ta av oss skidorna och bootpacka en bit, p.g.a. för isig pist, så gick även sista halvan bra. 05.40 står vi på Happo Ones högsta punkt, i dimma. Väderprognosen var inte helt korrekt. Solen är uppenbarligen på väg upp, för det blir ljusare och ljusare. Men någon sol ser vi aldrig, några berg skymtar förbi när molnen turas om att täcka utsikten.

Acke försöker sig på lite fotografering.
(click on image for larger version)

Var då utflykten ett totalt fiasko? Nej inte alls, vi är nu en erfarenhet och upplevelse rikare. Nu vet vi när solen går upp, hur lång tid det tar att gå upp, när vi bör starta och hur jobbigt det är. Resten av dagen har gått i lugnets tecken, onsen på förmiddagen och sol och kortspel på vår balkong under eftermiddagen.

Bergen badade i det blåa ljuset när de väl var framme.
(click on image for larger version)

/ Alexander och David

 

 

Comments

2008-03-19 16:44:01
fam. 5
Här kommer tankarna tillbaka på en bergsget som sprang uppför Kebne. Det måste vara härligt att uppleva en soluppgång, trots dimma, i lung och ro. Njut av era sista veckor!!KRAM

2008-03-18 12:19:56
Renate
Hej! Det blev fina bilder fastän det var dimmigt. Här är det oväder. Ha det bra de sista dagarna i Happo.Hälsa systrarna!

2008-03-17 14:49:43
Kristin
Vad duktiga ni är killar! Synd att ni inte fick det resultatet ni hade hoppats på bara. Men måste ju vara en helcool upplevelse att bära med sig ändå :) Nu är det vitt även i gbg, kommer massor med små, små flingor, plus att det blåser, så det är ju inte jätteskönt att vara ute. Vilken TUR att jag har min biokemi att roa mig med... :P Många pussar o kramar. Njut ordentligt tiden som är kvar :) PUSS!

2008-03-17 12:11:46
Yvonne
Hej killar, kan inte låta bli att tycka lite synd om er. Det måste trots allt ha varit en stor upplevelse som ni inte lär glömma i första taget. Fina bilder i alla fall... Snöblandat regn o blåst bjuder Malmö på just nu. Kram

4 comments


Alexander Thurban 2007